Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette

Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette

Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote aardappelen
  • 2 courgettes
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 2 theel. geraspte mierikswortel (potje)
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
Voorbereiden
Boen de aardappelen met schil schoon onder stromend water. Prik de schil hier en daar in met een vork en pof de aardappelen 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt. Schaaf de courgettes met schil in dunne lange linten. Bestrijk ze met olijfolie.
Bereiden
Verhit een grillpan en rooster de courgettes aan beide kanten. Strooi er zout en peper over en houd de courgettelinten warm. Meng de crème fraîche met de bieslook, peper en mierikswortel. Verdeel de courgette over 4 borden. Zet de aardappel erop, snijd deze aan de bovenkant in de lengte iets in en duw hem iets open. Verdeel de crème fraîche erover en leg de zalm er gevouwen of in repen gesneden op. Garneer eventueel met bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
27 g
vet
35 g
Kcal
490