1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte aardappel met kwarktopping

Gepofte aardappel met kwarktopping

Gepofte aardappel met kwarktopping product foto
  • Ingredienten:

  • 4 extra grote kruimige aardappelen, gewassen en gedroogd
  • 3 eetl. olijfolie
  • grof zout
  • versgemalen peper
  • 200 g kwark (Melkan)
  • verse gember, 1 cm, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje olie. Bestrooi ze met grof zout en bak ze in circa 60 minuten gaar in het midden van de oven. Ze zijn gaar als je ze makkelijk kunt indrukken met je vinger. Maak ondertussen de topping door de kwark te mengen met de rest van de olijfolie, gember, knoflook en bosui. Breng dit goed op smaak met zout en peper. Snijd de aardappelen in en druk ze een beetje open. Serveer direct met de topping.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 225
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie