1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte aardappels

Gepofte aardappels

Gepofte aardappels product foto
  • Ingredienten:

  • 4 grote kruimige aardappels van gelijke grootte, schoongeboend
  • satéprikker
  • magnetron- of ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereiden
Prik de schil van de aardappels hier en daar in met een satéprikker om openbarsten te voorkomen. Leg ze in een cirkel in de onafgedekte schaal. Gaar de aardappels in de magnetron circa 6 minuten op 800 Watt. Keer ze halverwege om. Laat de aardappels afgedekt of verpakt in aluminiumfolie nagaren. Kruis ze in en schep een vulling naar keuze (zie hieronder) erop.
Variatie
Vullingvariaties: • Roomkaas met kruiden of gehakte spinazie • Garnalen, kwark, tomatenpuree, whisky en citroensap • Gefruite gesnipperde sjalotjes, tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum en reepjes bacon • Rul gebakken gehakt met miniblokjes groene paprika, knoflook en kruidenboter • Gorgonzola met geroosterde geschaafde amandelen of walnoten • Gebakken plakjes champignons en preiringetjes met tijm en geraspte kaas • Gefruite gesnipperde ui, boogjes bleekselderij, kerriepoeder, peterselie en geroosterde pijnboompitten
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 90
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie