In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte aardappels

Gepofte aardappels

Gepofte aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote kruimige aardappels van gelijke grootte, schoongeboend
  • satéprikker
  • magnetron- of ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereiden
Prik de schil van de aardappels hier en daar in met een satéprikker om openbarsten te voorkomen. Leg ze in een cirkel in de onafgedekte schaal. Gaar de aardappels in de magnetron circa 6 minuten op 800 Watt. Keer ze halverwege om. Laat de aardappels afgedekt of verpakt in aluminiumfolie nagaren. Kruis ze in en schep een vulling naar keuze (zie hieronder) erop.
Variatie
Vullingvariaties: • Roomkaas met kruiden of gehakte spinazie • Garnalen, kwark, tomatenpuree, whisky en citroensap • Gefruite gesnipperde sjalotjes, tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum en reepjes bacon • Rul gebakken gehakt met miniblokjes groene paprika, knoflook en kruidenboter • Gorgonzola met geroosterde geschaafde amandelen of walnoten • Gebakken plakjes champignons en preiringetjes met tijm en geraspte kaas • Gefruite gesnipperde ui, boogjes bleekselderij, kerriepoeder, peterselie en geroosterde pijnboompitten

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
19 g
vet
0 g
Kcal
90