1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte appel met amandelkoekjes en honing

Gepofte appel met amandelkoekjes en honing

Gepofte appel met amandelkoekjes en honing product foto
  • Ingredienten:

  • 4 appels liefst met rode schil
  • 75 gram amandelkoekjes verkruimeld
  • 2 eetlepel rum
  • 2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel boter
  • 2 eetlepel honing
  • appelboor
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de appels. Snijd een kapje van de appels als deksel. Boor het klokhuis uit de appel en hol de appels eventueel met een spitse lepel iets verder uit. Meng de amandelkoekjes met de rum en basterdsuiker. Vul de appels met dit mengsel. Zet de kapjes als deksel erop. Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal. Smelt de boter en bestrijk de appels ermee. Zet ze circa 15 minuten in het midden van de oven (probeer met een prikker of ze gaar zijn). Serveer ze warm besprenkeld met honing. Lekker met vanilleyoghurt of vanillekwark (Melkan).
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie