Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade

Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade

Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram krieltjes met schil, schoongeboend
  • 4 eetlepel olijfolie
  • grof gemalen zeezout
  • 125 milliliter zure room of demi crème fraîche
  • 150 gram gorgonzola
  • 3 eetlepel pijnboompitten
  • 300 gram spinazie, panklaar
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 4 roma)tomaten, in parten
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de krieltjes met de olijfolie en bestrooi royaal met zeezout. Leg de krieltjes op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Meng de zure room met de gorgonzola en houd apart. Rooster voor de spinaziesalade de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de spinazie met de ui, tomatenpartjes en geroosterde pijnboompitten. Klop olijfolie, citroensap en balsamicoazijn met zout en peper tot een dressing en schep de dressing door de spinazie. Snijd de krieltjes aan de bovenkant eventueel kruislings in en druk ze iets open. Verdeel het gorgonzolamengsel erover en serveer met de salade.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
46 g
vet
44 g
Kcal
660