Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte rijstbonbons

Gepofte rijstbonbons

Gepofte rijstbonbons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl vloeibare honing
  • 25 g boter
  • 100 g poedersuiker, gezeefd
  • 50 g gepofte chocoladerijst
  • 10 g cacaopoeder
  • 125 g melkchocolade
  • vierkante schaal of vorm
Voorbereiden
Verwarm in een ruime pan de honing met de boter. Voeg de poedersuiker, de gepofte rijst en de cacao toe en roer alles goed door. Schep de massa in de ingevette vorm en druk het licht aan zodat het ongeveer 1,5 cm hoogte heeft.
Bereiden
Verwarm de melkchocolade au bain-marie. Schenk de gesmolten chocola over de crunch-massa en strijk dit glad. Laat de massa hard worden en snijd er dan bonbons van van 1 tot 1,5 cm (of steek met een steekvorm ronde bonbons uit).Circa 12 stuks

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
20 g
vet
5 g
Kcal
130