1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte bloemkool met sesam en komijn

Geroerbakte bloemkool met sesam en komijn

Geroerbakte bloemkool met sesam en komijn product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel komijnzaad of 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • chilipepervlokken naar smaak
Bereiden
Blancheer de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met een schepje zout circa 2 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de komijn, sesam, chilipeper en uitgelekte bloemkoolroosjes toe en roerbak samen circa 4 minuten op middelhoge stand. Lekker bij geroosterd varkensvlees.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 130
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie