Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte bloemkool met sesam en komijn

Geroerbakte bloemkool met sesam en komijn

Geroerbakte bloemkool met sesam en komijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel komijnzaad of 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • chilipepervlokken naar smaak
Bereiden
Blancheer de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met een schepje zout circa 2 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de komijn, sesam, chilipeper en uitgelekte bloemkoolroosjes toe en roerbak samen circa 4 minuten op middelhoge stand. Lekker bij geroosterd varkensvlees.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
7 g
vet
8 g
Kcal
130