1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram speklappen, in dunne repen gesneden
  • 400 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Bestrooi de spekrepen met zout en peper. Voeg het spek toe aan de uien en roerbak enkele minuten. Voeg de knolselderij en kaneel toe en roerbak een paar minuten tot alles lichtbruin is. Voeg de rozijnen, stroop en een beetje water toe en stoof de knolselderij met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.
Variatie
Dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Schep dan alles, behalve de rozijnen en stroop, door elkaar en verdeel over een bakplaat. Bak circa 25 minuten in het midden van de oven op 200ºC. Schep voor het serveren de rozijnen en stroop erdoor.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie