1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte witlof met zalm

Geroerbakte witlof met zalm

Geroerbakte witlof met zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien in ringen
  • 4 stronkjes witlof
  • 400 gram zalmfilet (Vismarine) in 4 gelijke porties
  • 2 takje bladselderij fijngehakt
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen circa 5 minuten. Snijd ondertussen de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Snijd de bladeren in lange repen. Voeg ze toe aan de ui en roerbak nog een paar minuten mee tot ze lichtjes verkleurd en zacht zijn. Bestrooi ondertussen de zalm met zout en peper en bak deze om en om in de rest van de olie op middelhoge stand. Leg de zalm op borden en schep de witlof erbovenop. Bestrooi het gerecht met selderij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie