In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes

Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes

Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei losgeklopt
  • Paneermiddel
  • 300 gram witte rijst
  • 3 eetlepel olie
  • 1 grote uien in halve ringen
  • 700 gram witte kool fijngesneden
  • 1 eetlepel Kummelzaad
Bereiden
Vermeng het gehakt met de kruiden, ei en genoeg paneermeel tot een soepel mengsel. Rol er kleine balletjes van en laat deze 15 minuten koelen in de diepvries. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm 1 eetlepel olie en braad de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in circa 10 minuten. Verwarm in de wok de rest van de olie en roerbak de uienringen op middelhoge stand circa 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de kool en kummelzaadjes toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg enkele eetlepels water toe en stoof de kool in 5 minuten beetgaar. Breng de kool op smaak met zout en peper en serveer met de gehaktballetjes en rijst.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
77 g
vet
42 g
Kcal
835