Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte zoete aardappels met paddenstoelen

Geroerbakte zoete aardappels met paddenstoelen

Geroerbakte zoete aardappels met paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram zoete aardappels, geschild, in blokken of partjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 400 gram oesterzwammen of kastanjechampignons, schoongeveegd
  • 4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
  • 100 milliliter sojasaus
Bereiden
Kook de zoete aardappels circa 5 minuten, giet ze af en laat uitlekken. Zet de helft ervan in de koelkast voor bij recept 'Tartaar met gebakken aardappels en bonensla'. Kook de sugarsnaps 2-3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de sesam- en arachideolie en bak hierin de aardappel- en pompoenblokjes in 4-5 minuten lichtbruin. Snijd of scheur de helft van de paddenstoelen iets kleiner. Bewaar de andere helft in de koelkast voor recept 'Boerenomelet met brie'. Voeg de sugarsnaps, paddenstoelen en gember toe aan de aardappelblokjes en roerbak 2-3 minuten. Schep de sojasaus erdoor.
Variatie
• Voeg extra 1 rode peper of 1 rode paprika toe, zonder zaadjes en in stukjes gesneden. • Vervang de sugarsnaps door peultjes.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
48 g
vet
8 g
Kcal
315