In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gerookte forel met bietjesdressing

Gerookte forel met bietjesdressing

Gerookte forel met bietjesdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g gemengde fijne bladsla
  • 1 krop radicchio (rode sla), in repen
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui, in ringen of gesnipperd
  • 4 verse vijgen, in plakken
  • 75 g walnoten
  • 6 gerookte forelfilets
  • voor de dressing:
  • 200 ml zure room (Melkan)
  • 2 eetl. melk (Melkan)
  • 1 gekookte rode biet, gepeld
  • 1 theel. geraspte mierikswortel (potje)
Bereiden
Meng de slasoorten met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over de borden. Leg daarop de ui en de vijgen. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de forelfilets, heel of in brede repen gesneden over de salade. Pureer de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe. Sprenkel deze over de salade en strooi de walnoten erover. Lekker met geroosterd brood.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
11 g
vet
25 g
Kcal
345