1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gerookte forel met bietjesdressing

Gerookte forel met bietjesdressing

Gerookte forel met bietjesdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g gemengde fijne bladsla
  • 1 krop radicchio (rode sla), in repen
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui, in ringen of gesnipperd
  • 4 verse vijgen, in plakken
  • 75 g walnoten
  • 6 gerookte forelfilets
  • voor de dressing:
  • 200 ml zure room (Melkan)
  • 2 eetl. melk (Melkan)
  • 1 gekookte rode biet, gepeld
  • 1 theel. geraspte mierikswortel (potje)
Bereiden
Meng de slasoorten met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over de borden. Leg daarop de ui en de vijgen. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de forelfilets, heel of in brede repen gesneden over de salade. Pureer de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe. Sprenkel deze over de salade en strooi de walnoten erover. Lekker met geroosterd brood.
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie