Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gerookte hamrolletjes met selderij, kwark en druiven

Gerookte hamrolletjes met selderij, kwark en druiven

Gerookte hamrolletjes met selderij, kwark en druiven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 grote plakken rauwe ham
  • 1/2 zak rucola (ca. 40 g)
  • 200 g milde of Franse magere kwark (Melkan)
  • 1 pot gesneden knolselderij, uitgelekt
  • 125 g blauwe druiven, gehalveerd
  • 1 citroen, in partjes
Voorbereiden
Leg de plakken ham naast elkaar op een plank. Snijd de helft van de rucola iets kleiner.
Bereiden
Bestrijk de hamplakken royaal met kwark. Verdeel hierover de iets kleiner gesneden rucola met daarop de selderij. Leg daarop enkele halve druiven en rol de ham losjes op. Leg de rolletjes op 4 borden en garneer met een pluk rucola, de rest van de druiven en partjes citroen.Voorgerecht of lunchgerecht
Variatie
- Vervang knolselderij uit pot door verse grof geraspte of in smalle reepjes gesneden knolselderij, geblancheerd.- Neem in plaats van knolselderij gehakte bleekselderij.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
10 g
vet
5 g
Kcal
150