750 gram krieltjes of kleine vastkokende aardappels, met schil
100 milliliter olijfolie
1 bol knoflook, in losse teentjes, gepeld
1 eetlepel tijmblaadjes
1 mandarijn, schoongeboend
grof gemalen zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappels goed schoon onder stromend water. Kook de aardappels 6-7 minuten in water met zout. Giet ze af en laat droogstomen. Halveer de grotere exemplaren. Verdeel de aardappels over een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Rooster 20-25 minuten in de oven. Meng de rest van de olie met de teentjes knoflook en tijm. Pel de mandarijn en pers de vrucht uit boven de gekruide olie. Besprenkel de warme aardappels met het olijfoliemengsel en leg er klein gescheurde mandarijnschilletjes tussen. Rooster de aardappels nog circa 15 minuten in de oven en bestrooi voor het serveren met zeezout.
Variatie
Vervang de tijm door rozemarijn en neem sinaasappel in plaats van mandarijn.
Voedingswaarde
eiwit
3 g
koolhydraten
30 g
vet
26 g
Kcal
370
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding