Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aubergine met köfte

Geroosterde aubergine met köfte

Geroosterde aubergine met köfte product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Voor de köfte:
  • 100 gram gepelde pistachenoten
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentje knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • voor de groenten:
  • 2 aubergines, in de lengte doorgesneden
  • 2 zoete aardappels, geschild en in wedges
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 2 rode uien, in parten
  • 9 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • bakplaat ingevet
Voorbereiden
Maal de pistachenoten met de peterselie en knoflook fijn en meng door het gehakt. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Vorm 8 langwerpige balletjes van het gehakt en leg ze in de vriezer.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op de bakplaat en snijd het vruchtvlees kruislings in. Leg de aardappelwedges, knoflook en ui erbij. Bestrijk de aubergines royaal met olijfolie en besprenkel de andere groenten ook met wat olie. Strooi er de tijm, versgemalen peper en grove zoutkorrels over. Laat de groenten circa 40 minuten roosteren. Bak de köfte om en om bruin en gaar in de rest van de olie. Schep de groenten op een grote platte schaal. Yoghurtsaus: Bak 50 gram blanke amandelen goudbruin in wat olijfolie. Laat afkoelen en hak ze grof. Roer 100 gram Griekse yoghurt los met 1 eetlepel citroensap en 1 geperst teentje knoflook. Meng met de geroosterde en gehakte amandelen en breng op smaak met zout. Serveer met de yoghurtsaus en de köfte.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
20 g
vet
56 g
Kcal
735