Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aubergine met komijn en rode ui

Geroosterde aubergine met komijn en rode ui

Geroosterde aubergine met komijn en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 aubergines, in blokjes van 3 cm
  • 3 rode uien, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel komijnzaad of 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • bakplaat met keukenpapier
  • bakpapier
  • schone theedoek
Voorbereiden
Schep de aubergine om met een flinke snuf zout en leg op de bakplaat. Leg er een plank op en zet hier een verzwaring op (bijv. een pak suiker). Laat zo circa 30 minuten staan. Het zout onttrekt vocht aan de aubergines waardoor je ze beter kunt roosteren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de aubergineblokjes droog in een theedoek. Verwijder het keukenpapier en leg bak­ papier op de bakplaat. Spreid de aubergine en ui erover uit. Meng de knoflook met de olie, het citroensap, de specerijen en peper en schep dit mengsel door de aubergine. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin. Schep tussen­ door een paar keer om. Neem uit de oven en bestrooi met de koriander. Lekker met een ribeye en yoghurtsaus.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
9 g
vet
10 g
Kcal
155