Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper

Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper

Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bloemkool (ca. 600 g), in roosjes
  • 10 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper, olie en kerrie. Spreid uit over een bakplaat en rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Schep tussendoor een paar keer om. Lekker met pitabroodjes, hummus en gebraden lamsworstjes.
Variatie
Voeg eens groente- of kippenbouillon toe aan de geroosterde bloemkool en pureer tot een romige soep.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
7 g
vet
10 g
Kcal
595