Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde chorizo met tomatensaus en kruidenrösti

Geroosterde chorizo met tomatensaus en kruidenrösti

Geroosterde chorizo met tomatensaus en kruidenrösti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 400 g chorizo (stukje), in plakken van 1/2 cm
  • 3 (rode) uien, in halve ringen
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes op sap
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 100 g groene olijven, zonder pit
  • voor de rösti:
  • 500 g kruimig kokende aardappels, geschild en geraspt
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel; vers of diepvries)
  • 1 theel. maïzena
Voorbereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie en rooster hierin de chorizo 2 minuten per kant. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
Bereiden
Bak de uien in dezelfde pan met tijm, paprikapoeder, knoflook en tomatenpuree 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes op sap en zout en peper naar smaak toe en verwarm de saus. Meng voor de rösti de geraspte aardappels met de eidooier, tuinkruiden, maïzena en zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime anti-aanbakpan. Vorm van het aardappelmengsel vier platte koeken en bak de rösti in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer de röstikoeken op warme borden. Leg de chorizo erop met de tomatensaus eromheen en garneer met olijven.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
31 g
vet
47 g
Kcal
640