Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde courgette met rode ui

Geroosterde courgette met rode ui

Geroosterde courgette met rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram courgette
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in smalle partjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Snijd de courgette in dunne, schuine plakken. Bestrijk ze met 4 eetlepels olijf- olie en rooster in een hete grill- of koe- kenpan goudbruin. Bestrooi met zout en peper en leg de plakken courgette in een schaal. Verhit de rest van de olijfolie en rooster hierin de ui en knoflook. Rooster de amandelen in een droge, hete koe- kenpan goudbruin. Schep de ui, knoflook en amandelen door de courgette. Meng het citroensap met de honing en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de courgette hiermee en bestrooi met de peterselie.
Variatie
• Vervang de peterselie door bladselderij. • Voeg extra 75 gram gewelde blanke rozijnen toe.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
14 g
vet
16 g
Kcal
220