Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde drumsticks met warme aardappelsalade

Geroosterde drumsticks met warme aardappelsalade

Geroosterde drumsticks met warme aardappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 citroenen
  • 3 eetl. mosterd
  • 4 eetl. olijfolie of arachideolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 drumsticks
  • 500 g vastkokende aardappelen, met schil, in partjes
  • 500 g sperziebonen, afgehaald
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1 rode ui, gesnipperd
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de citroenen schoon, rasp van één citroen de schil en pers de vruchten. Meng citroenrasp en 2 eetlepels sap met 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper. Bestrijk de drumsticks ermee en leg ze naast elkaar in een ovenschaal of braadslede.
Bereiden
Zet de drumsticks in het midden van de oven en rooster ze in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Kook intussen de aard­appelen en de sperziebonen in water met zout in circa 10 minuten beetgaar. Klop een dressing van de rest van het citroensap, de mosterd, olijfolie, zout, peper en tijm. Giet de aardappelen en sperziebonen af en schep ze met de rode ui warm door de dressing. Serveer de drumsticks met de lauwwarme salade.
Variatie
- Vervang de drumsticks door 4 kipkarbonades.- Neem in plaats van sperziebonen eens peultjes.

Voedingswaarde

eiwit
53 g
koolhydraten
35 g
vet
37 g
Kcal
690