Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde entrecote met kruidensalade

Geroosterde entrecote met kruidensalade

Geroosterde entrecote met kruidensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml olijfolie4 entrecotes (125-150 g per stuk)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 50 g rucola
  • 1 bakje tuinkers
  • 1/2 bosje (platte) peterselie
  • 8 blaadjes munt
Bereiden
Meng balsamicoazijn, zout, peper en olijfolie. Bestrijk het vlees met 4 eetlepels van deze vinaigrette en marineer 15 minuten. Giet de overblijvende dressing in een kom en schep de ui, rucola, tuinkers, peterselie en munt erdoor. Dep het vlees droog en rooster het in 2 minuten per kant rosé in een hete grillpan of onder een hete ovengrill. Snijd de entrecotes in brede repen en verdeel ze met de salade over de borden.
Variatie
• Vervang entrecote door ribeye of biefstuk.• Neem in plaats van rucola gemengde bladsla en vervang munt door koriander.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
1 g
vet
60 g
Kcal
665