1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde entrecote met kruidensalade

Geroosterde entrecote met kruidensalade

Geroosterde entrecote met kruidensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml olijfolie4 entrecotes (125-150 g per stuk)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 50 g rucola
  • 1 bakje tuinkers
  • 1/2 bosje (platte) peterselie
  • 8 blaadjes munt
Bereiden
Meng balsamicoazijn, zout, peper en olijfolie. Bestrijk het vlees met 4 eetlepels van deze vinaigrette en marineer 15 minuten. Giet de overblijvende dressing in een kom en schep de ui, rucola, tuinkers, peterselie en munt erdoor. Dep het vlees droog en rooster het in 2 minuten per kant rosé in een hete grillpan of onder een hete ovengrill. Snijd de entrecotes in brede repen en verdeel ze met de salade over de borden.
Variatie
• Vervang entrecote door ribeye of biefstuk.• Neem in plaats van rucola gemengde bladsla en vervang munt door koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 60 g
  • Kcal
  • 665
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie