Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde gemarineerde rollade

Geroosterde gemarineerde rollade

Geroosterde gemarineerde rollade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g varkensrollade
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1,5 l vleesbouillon (van tablet)
  • 1 knolselderij, geschild, in brede repen
  • 8 stengels bleekselderij, in stukken van ca. 10 cm
  • 4 aardappelen
  • 4 eetl. honing
  • 1 braadslee of lage ovenschaal
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Bestrijk het vlees met een mengsel van olie, ketjap en geperste knoflook. Laat de rollade hierin 30 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm de bouillon, giet deze in de braadslee of ovenschaal en zet deze in de oven.
Bereiden
Leg de rollade op een rooster boven de braadslee met bouillon in de oven. Voeg het marinadevocht bij de bouillon en leg de knolselderij en bleekselderij erin. Boen de aardappelen schoon onder warm water en prik de schil hier en daar in. Verpak ze in aluminiumfolie en leg ze de laatste 50 minuten naast de rollade in de oven. Rooster het vlees in 75 minuten gaar en bruin. Bestrijk het de laatste 15 minuten met de honing. Snijd het vlees in plakken. Serveer de gepofte aardappelen erbij. Schep de groenten uit de bouillon en leg ze erbij.Bereidingstijd 1,5 uur; marineren 30 minuten

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
38 g
vet
13 g
Kcal
425