Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde-groentesalade met olijven-balsamicodressing

Geroosterde-groentesalade met olijven-balsamicodressing

Geroosterde-groentesalade met olijven-balsamicodressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram peultjes
  • 400 gram groene asperges
  • 75 gram rucola
  • 3 eetlepels wok- of olijfolie
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 8 plakken bacon of rauwe ham
  • 150 gram geitenkaas, in plakjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 12 groene of zwarte olijven, in plakjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
Bereiden
Blancheer de peultjes 2 minuten, giet af en spoel er koud water over. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en halveer ze. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over borden. Verhit een grillpan of wok. Haal de asperges door de olie en rooster ze in 4-5 minuten beetgaar. Verdeel de asperges met de tomaatjes en peultjes over de rucola. Rooster de bacon krokant in een grillpan. Laat de geitenkaas licht smelten onder een hete ovengrill. Verdeel de dressing, bosui, bacon en geitenkaas over de salade.
Variatie
• Rooster de tomaatjes op de snijkant kort in de grillpan. • Vervang de groene asperges door geblancheerde sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
9 g
vet
29 g
Kcal
350