In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde ham met friet en koolsla

Geroosterde ham met friet en koolsla

Geroosterde ham met friet en koolsla product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram ovenfriet
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 plakken ham (van ca. 1 cm dik of 100 g per stuk)
  • 500 gram witte kool, fijngesneden
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 200 milliliter yoghurt of crème fraîche
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de ovenfriet op de bakplaat in het midden van de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd, honing en citroensap met peper. Snijd de randen van de hamplakken hier en daar 1/2 cm in om bol staan te voorkomen. Bestrijk de hamplakken met het mosterdmengsel en leg ze op bakpapier op een rooster boven de friet in de oven. Schep de kool en rozijnen in een vergiet of zeef. Giet er kokend water over, spoel na met koud water en laat uitlekken. Meng de yoghurt met de paprika, zout en peper. Schep de kool en rozijnen erdoor. Serveer de koolsla bij de friet en geroosterde ham.
Variatie
Vervang de honing door schenkstroop en gebruik in plaats van mosterd eens gehakte tijm of Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
113 g
vet
23 g
Kcal
830