Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie

Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie

Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid, in 4 porties
  • sap van 2 citroenen
  • 8 eetlepel olijfolie
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 1 theelepel verse tijm of 1/2 theel. gedroogd
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 3 courgettes, in smalle linten geschaafd
  • bakplaat ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en besprenkel met de helft van het citroensap. Bestrijk de vis met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bestrooi de snijkanten van de tomaten met tijm, zout en peper. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Leg de vis naast elkaar op de bakplaat, zet de tomaten ernaast en rooster 12-15 minuten in het midden van de oven. Wrijf de ansjovis en rozemarijn tot een pasta en giet de rest van het citroensap en 4 eetlepels olijfolie er in een straaltje bij. Bak de courgettelinten in de rest van de olijfolie 2-3 minuten zonder te laten kleuren. Serveer de vis naast een bedje courgette met een gepofte tomaat en de ansjovisrozemarijnolie.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
14 g
vet
32 g
Kcal
485