Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g kabeljauwfilet, vers of diepvries
  • 1 limoen
  • 2 nectarines
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • voor de peultjes-radijssalade:
  • 200 g peultjes
  • 1 bos radijs, in plakjes
  • 2 eetl. gehakte verse munt
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. wittewijnazijn of citroensap
  • 1 theel. sesamolie
Bereiden
Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor. Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart. Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om. Serveer de vis met de salade en de nectarinesaus, bestrooid met koriander.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
11 g
vet
9 g
Kcal
255