1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde karbonade met bosui

Geroosterde karbonade met bosui

Geroosterde karbonade met bosui product foto
  • Ingredienten:

  • 4 schouderkarbonades
  • 4 lente/-bosuitjes
  • 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 eetl. sesamzaad
  • voor de marinade:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eetl. ketjap
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. sesam- of wokolie
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 2 theel. sambal oelek
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de karbonades hier 30 minuten in (of een dag van tevoren).
Bereiden
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk de bosui met olie. Verhit een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant. Leg de laatste 3 minuten de bosuitjes erbij. Rooster intussen het sesamzaad in een droge hete koekenpan. Bestrooi de geroosterde karbonades met sesamzaad en serveer de bosui erbij.marineren minimaal 30 minuten.
Variatie
Voor een nog fijnere smaak kunt u de karbonade ook marineren in witte wijn (of cider), met wat uiringen, knoflook, verse gemberwortel en kerriepoeder. Of bestrijk de karbonades met een mengsel van 2 eetlepels honing en 1 theelepel paprikapoeder. Bestrooi de karbonades vervolgens met 2 theelepels (verse) fijngehakte rozemarijn en peper. Laat in dat geval het sesamzaad uit het recept weg. De rozemarijn geeft al veel smaak!
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie