Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes

Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 4 mineola’s
  • 800 g kippenbouten
  • 500 g krieltjes
  • 2 rode paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 sjalotten
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el bloemenhoning
Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 130 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers het sap uit 1 mineola. Hak de knoflooktenen fijn en meng deze samen met het mineola-sap, de honing en de paprikapoeder.
  2. Verdeel de kippenbouten samen met de mineola-marinade in een ovenschaal en dek deze af. Laat de kip minimaal een uur marineren. De kippenbouten smaken het lekkerst als je deze een nacht in de marinade laat staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of op 170 graden (hetelucht).
  4. Snijd de overgebleven mineola’s in plakken en pel en snipper de sjalotten. Was en snijd de rode paprika in gelijke parten en verwijder de zaadlijsten. Spoel ondertussen de krieltjes schoon en voeg deze samen met de sjalotten, de paprika en de mineola-plakken aan de kip toe en hussel goed.
  5. Plaats de ovenschaal 40-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Verdeel de kip samen met de krieltjes en de paprika over de borden.