Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes

Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes

Geroosterde kip met citrus en aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 130 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 mineola’s
  • 800 g kippenbouten
  • 500 g krieltjes
  • 2 rode paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 sjalotten
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el bloemenhoning
Bereiden
Pers het sap uit 1 mineola. Hak de knoflooktenen fijn en meng deze samen met het mineola-sap, de honing en de paprikapoeder.
Verdeel de kippenbouten samen met de mineola-marinade in een ovenschaal en dek deze af. Laat de kip minimaal een uur marineren. De kippenbouten smaken het lekkerst als je deze een nacht in de marinade laat staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of op 170 graden (hetelucht).
Snijd de overgebleven mineola’s in plakken en pel en snipper de sjalotten. Was en snijd de rode paprika in gelijke parten en verwijder de zaadlijsten. Spoel ondertussen de krieltjes schoon en voeg deze samen met de sjalotten, de paprika en de mineola-plakken aan de kip toe en hussel goed.
Plaats de ovenschaal 40-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Verdeel de kip samen met de krieltjes en de paprika over de borden.