Geroosterde knolselderij, biet en winterpeen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde knolselderij, biet en winterpeen

Geroosterde knolselderij, biet en winterpeen

Geroosterde knolselderij, biet en winterpeen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram knolselderij, geschild en in blokjes van 3 cm
  • 300 gram rauwe rode biet, geschild en in 8 parten
  • 300 gram winterwortel, geschild en in stukken van 3 cm
  • 1/2 knoflookbol, teentjes gepeld en gekneusd
  • 1 bosje verse oregano of 1 eetl. gedroogd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep alle groenten en de knoflook om met de oregano, olie en honing. Bestrooi met zout en peper en spreid uit over een bakplaat. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten beetgaar en goudbruin. Schep tussendoor een paar keer om. Lekker met gegrilde vis.
Variatie
• Kun je geen rauwe rode biet vinden? Gekookte bietjes kun je ook prima roosteren, maar deze worden dan wel iets zachter. • Meng de lauwwarme groenten met een blikje uitgelekte linzen, partjes sinaasappel, 1 eetlepel sinaasappelrasp en een bosje grof gehakte peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
17 g
vet
10 g
Kcal
195