Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde koolvis met bietensalade

Geroosterde koolvis met bietensalade

Geroosterde koolvis met bietensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g koolvisfilet, ontdooid (Vismarine)
  • 250 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. rode pesto
  • 5 eetl. gehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kleine komkommer, in plakjes
  • 4 rode bietjes (koelvers of in pot), in plakjes
  • 1 (rode) ui, in smalle ringen
Voorbereiden
Dep de visfilets droog. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de ovengrill voor. Meng 4 eetlepels yoghurt met de pesto en 1 eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de vis met dit mengsel zodat de filets helemaal bedekt zijn.
Bereiden
Zet de koolvis onder de hete ovengrill en rooster de vis in circa 4 minuten gaar. Zet de ovenschaal eventueel iets lager in de oven als de vis te donker wordt. Leg intussen de komkommerplakjes langs de rand van een schaal. Schep de bietjes in het midden. Verdeel de uiringen erover en schep de rest van de yoghurt gemengd met de rest van de peterselie en zout en peper erop. Serveer de vis erop.
Variatie
Lekker met gebakken aardappelen of rösti.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
10 g
vet
5 g
Kcal
185