Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde maïs met peterselieboter

Geroosterde maïs met peterselieboter

Geroosterde maïs met peterselieboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 maïskolven, blad verwijderd
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • 2 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetlepel citroensap
Bereiden
Kook de maïskolven in ruim wa- ter met zout in circa 12 minuten beetgaar. Giet ze af en laat uitlek- ken. Verhit de ovengrill, grillpan of gebruik de barbecue. Smelt de boter in een pannetje. Meng een mespunt zout, de peterselie, knof- look en citroensap erdoor. Bestrijk de maïskolven met dit mengsel en leg ze naast elkaar op een bak- plaat, 10 cm onder de grill, in een grillpan of op de barbecue. Rooster de maïskolven 7-10 minuten en keer ze regelmatig om. Bestrijk ze regelmatig met de peterselieboter. Serveer ze warm.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
18 g
vet
22 g
Kcal
300