Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde maïstortilla met pompoen en blauwe kaas

Geroosterde maïstortilla met pompoen en blauwe kaas

Geroosterde maïstortilla met pompoen en blauwe kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g pompoen
  • 4 eetl. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • tabasco
  • 1 vleestomaat, in dunne plakken
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 150 g gorgonzola
  • 4 maïstortilla's (ø 25 cm)
  • bakblik
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd hem in 1 cm dikke plakken. Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en enkele druppels tabasco. Leg de plakken op een bakblik en rooster ze in de oven 12-15 minuten. Keer de plakken af en toe om.
Bereiden
Verdeel de tomatenplakken, bestrooid met zout, peper en tijm, de pompoen (eventueel wat kleiner gesneden) en gorgonzola over de maïstortilla's. Vouw deze dicht tot een pakketje. (Steek ze eventueel vast met prikkers of een takje rozemarijn). Bestrijk de tortilla's met de rest van de olijfolie en rooster ze om en om 4-5 minuten op de hete barbecue.
Variatie
• Voeg eens 1 eetlepel gehakte gembersnippers of siroop bij de vulling.• Rooster de pompoen op de hete barbecue of in een grillpan.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
30 g
vet
32 g
Kcal
455