Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde paprika met oosters gehakt

Geroosterde paprika met oosters gehakt

Geroosterde paprika met oosters gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 rode paprika’s
  • 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • gemberwortel 3 cm, geschild en geraspt
  • 300 g rundergehakt
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 2 eetl. sherry
  • 1 eetl. chilisaus
  • 1 eetl. ketjap manis
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g groene olijven, zonder pit, in plakjes
  • 1 eetl. olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kapjes van de paprika en verwijder de zaadjes.
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Voeg knoflook en gember toe, bak tot het geurt en schep dan het gehakt erbij. Roerbak 5 minuten. Meng de aubergine erdoor en bak nog 2 minuten. Schep de sherry, chilisaus, ketjap, zout en peper erdoor. Verdeel de vulling over de paprika’s. Zet de kapjes erop en zet ze op de bakplaat. Bestrijk de paprika’s met een beetje olie. Rooster de gevulde paprika’s 20 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Zet ze op borden, garneer eventueel met de olijven en druppel er olijfolie omheen.
Variatie
Vervang de chilisaus door 1 theelepel sambal oelek.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
14 g
vet
32 g
Kcal
415