Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP

GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP

GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg 1 kilo gehalveerde tomaten, 2 rode paprika’s (in repen), 2 rode uien (in stukken) en 2 ongepelde teentjes knoflook op een bakplaat en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij 500 ml groentebouillon. Breng aan de kook. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
14 g
vet
12 g
Kcal
190