Geroosterde perzik met stracciatella-ijs en blauwe bessen - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde perzik met stracciatella-ijs en blauwe bessen

Geroosterde perzik met stracciatella-ijs en blauwe bessen

Geroosterde perzik met stracciatella-ijs en blauwe bessen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 perziken, ontveld
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eetlepels amandellikeur of dessertwijn
  • 1 liter stracciatella-ijs
  • 150 gram blauwe bessen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220oC. Halveer de perziken en verwijder de pit. Zet de halve perziken met de snijkant naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de vanillesuiker en besprenkel met de amandellikeur. Rooster de perziken circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Leg de perziken op bordjes of in schaaltjes en schep er een bolletje ijs op. Verdeel de blauwe bessen erover.
Variatie
Neem nectarines in plaats van perziken.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
33 g
vet
6 g
Kcal
215