Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde pompoen met rode ui

Geroosterde pompoen met rode ui

Geroosterde pompoen met rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 geschilde parten pompoen
  • 8 teentje ongepelde, gekneusde knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 takje tijm
  • 8 rode uiparten
  • balsamicoazijn
  • 2 eetlepel pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 8 geschilde parten pompoen met 8 ongepelde, gekneusde teentjes knoflook op een bakplaat en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi met zout en peper. Rooster 20 minuten in het midden van de oven. Leg na 10 minuten 8 rode uiparten (met enkele takjes tijm eronder en besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie) erbij en bak nog 15 minuten tot de pompoen en ui zacht zijn. Sprenkel er een beetje balsamicoazijn over en strooi er eventueel nog 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten over.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
7 g
vet
18 g
Kcal
205