1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde pompoen met rode ui

Geroosterde pompoen met rode ui

Geroosterde pompoen met rode ui product foto
  • Ingredienten:

  • 8 geschilde parten pompoen
  • 8 teentje ongepelde, gekneusde knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 takje tijm
  • 8 rode uiparten
  • balsamicoazijn
  • 2 eetlepel pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 8 geschilde parten pompoen met 8 ongepelde, gekneusde teentjes knoflook op een bakplaat en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi met zout en peper. Rooster 20 minuten in het midden van de oven. Leg na 10 minuten 8 rode uiparten (met enkele takjes tijm eronder en besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie) erbij en bak nog 15 minuten tot de pompoen en ui zacht zijn. Sprenkel er een beetje balsamicoazijn over en strooi er eventueel nog 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten over.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 205
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie