1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde schouderkarbonade met krieltjes en honing-mosterdsaus

Geroosterde schouderkarbonade met krieltjes en honing-mosterdsaus

Geroosterde schouderkarbonade met krieltjes en honing-mosterdsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 schouderkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. honing
  • 450 g voorgekookte krieltjes, koelvers
  • 200 ml kookroom of crème fraîche (Melkan)
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Meng 1 eetlepel mosterd met de olijfolie en honing en bestrijk de karbonades hiermee. Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan en rooster het vlees in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de karbonades om als ze gemakkelijk van de pan loslaten. Verwarm de room en de rest van de mosterd. Schep de krieltjes erdoor. Serveer ze bij de karbonades.
Variatie
Lekker met doperwten of worteltjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie