Geroosterde tilapia met sjalottencompote - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde tilapia met sjalottencompote

Geroosterde tilapia met sjalottencompote

Geroosterde tilapia met sjalottencompote product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 500 g tilapiafilet
  • voor de sjalottencompote:
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 250 g sjalotjes, gepeld en in vieren
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker of honing
  • 50 ml port
Bereiden
Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te laten kleuren. Voeg de andere ingrediënten voor de compote toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets afkoelen. Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken. Verhit een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten. Serveer de sjalottencompote bij de vis.
Variatie
Tilapia kan worden vervangen door ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzel. Rooster deze 4-5 minuten per kant.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
13 g
vet
15 g
Kcal
295