1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde tilapia met venkelsalsa

Geroosterde tilapia met venkelsalsa

Geroosterde tilapia met venkelsalsa product foto
  • Ingredienten:

  • 2 citroenen
  • 600 gram tilapiafilet
  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 venkelknollen, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje ansjovis, uitgelekt, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 2 eetlepels kappertjes
Bereiden
Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige citroenen uit. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest) en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de venkel en knoflook 7-8 minuten op middelhoge stand tot de venkel beetgaar is. Laat afkoelen en schep de ansjovis, munt, kappertjes, de rest van het citroensap en 6 eetlepels olijfolie erdoor. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de tilapiafilets 2-3 minuten per kant. Serveer de vis met de venkel- salsa en garneer met plakjes citroen. Lekker met gebakken aardappels.
Variatie
• Gebruik dille in de venkelsalsa in plaats van munt. • Neem gehakte augurken in plaats van kappertjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie