Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde tomaten gevuld met zalm

Geroosterde tomaten gevuld met zalm

Geroosterde tomaten gevuld met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote vleestomaten
  • zout
  • 10 olijven zonder pit, gehakt
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 2 blikjes zalm (totaal ca. 400 g), uitgelekt en schoongemaakt
  • ovenschaal
Voorbereiden
Snijd aan de bovenzijde kapjes van de tomaten. Hol ze uit met een spitse lepel. Bestrooi de binnenkanten van de uitgeholde tomaten met zout en zet ze omgekeerd apart. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijven en sjalotjes met de kappertjes, tijm, mayonaise, de helft van de kaas, zout en peper door de zalm tot een fijn mengsel.
Bereiden
Schep de zalmvulling in de tomaten, zet ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet het gerecht circa 15 minuten in het midden van de oven.
Variatie
De zalm kan worden vervangen door tonijn uit blik.Verse tonijn of zalm zijn ook geschikt. Gaar ze even afgedekt in de magnetron circa 2 minuten op 800 Watt.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
5 g
vet
30 g
Kcal
425