1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde tomaten gevuld met zalm

Geroosterde tomaten gevuld met zalm

Geroosterde tomaten gevuld met zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 4 grote vleestomaten
  • zout
  • 10 olijven zonder pit, gehakt
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 2 blikjes zalm (totaal ca. 400 g), uitgelekt en schoongemaakt
  • ovenschaal
Voorbereiden
Snijd aan de bovenzijde kapjes van de tomaten. Hol ze uit met een spitse lepel. Bestrooi de binnenkanten van de uitgeholde tomaten met zout en zet ze omgekeerd apart. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijven en sjalotjes met de kappertjes, tijm, mayonaise, de helft van de kaas, zout en peper door de zalm tot een fijn mengsel.
Bereiden
Schep de zalmvulling in de tomaten, zet ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet het gerecht circa 15 minuten in het midden van de oven.
Variatie
De zalm kan worden vervangen door tonijn uit blik.Verse tonijn of zalm zijn ook geschikt. Gaar ze even afgedekt in de magnetron circa 2 minuten op 800 Watt.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie