Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde tomatensoep met kip en kaassterren

Geroosterde tomatensoep met kip en kaassterren

Geroosterde tomatensoep met kip en kaassterren product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 rijpe trostomaten, gehalveerd
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 2 eetl. honing
  • 250 g gerookte kipfilet, in reepjes
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 150 g belegen kaas, dikke plak
  • sterretjessteker
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaten met de snijkant boven op de bakplaat of in een ovenschaal. Verdeel er olie, zout en peper over. Zet de tomaten 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen.
Bereiden
Pureer de tomaten. Voeg de bouillon, honing, kip en bosui toe en verwarm. Steek sterretjes uit de kaasplak en verdeel deze voor het serveren over de soep.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
10 g
vet
16 g
Kcal
260