Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli

Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli

Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 100 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel sinaasappelsap
  • 4 eetlepel rodewijnazijn of citroensap
  • 3 teentje knoflook gehakt
  • 4 varkensfiletlapjes (ca. 500 g)
  • 750 gram vastkokende aardappels geschild, in plakken
  • 3 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 citroen schoongeboend
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 500 gram broccoli in roosjes
Bereiden
Meng sinaasappelsap, rodewijnazijn of citroensap, zout, peper en 2 gehakte teentjes knoflook door elkaar. Bestrijk de filetlapjes met dit mengsel en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Meng de peterselie met de geraspte schil van een halve citroen en de rest van de knoflook. Zet dit afgedekt in de koelkast. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Bak de aardappelplakken goudbruin in de olie. Kook intussen de broccoli. Verhit een grill- of koekenpan. Neem het vlees uit de marinade en rooster of bak het 5 minuten per kant. Laat de marinade in een ander pannetje een beetje inkoken. Giet over het vlees en bestrooi het vlees met het peterseliemengsel. Serveer met de gebakken aardappels en de broccoli. Garneer met de citroenpartjes.
Variatie
Vervang varkensfiletlapjes door karbonade en rooster of bak deze 8 minuten per kant.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
35 g
vet
31 g
Kcal
575