Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst

Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst

Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g doorregen varkenslapjes, in repen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
  • 5 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 eetl. vleesbouillon
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 300 g rijst
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in blokjes
Bereiden
Schep door het vlees de knoflook, zout, peper, 2 eetlepels van de olie en de bouillon. Laat dit 15 minuten intrekken. Verhit 1 eetlepel olie, fruit hierin de helft van de ui en het kerriepoeder. Roer de rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee. Giet er water op en kook de rijst. Giet deze af en laat iets afkoelen. Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan. Haal het vlees uit de marinade en leg het bij gebruik van de ovengrill op de bakplaat. Schuif de bakplaat of het rooster met het vlees 15 cm onder de grill en rooster het vlees in 10-15 minuten rondom bruin en gaar. Of rooster het in de hete grillpan, onder regelmatig omkeren. Verhit intussen de rest van de olie in een wok. Roerbak hierin de rest van de ui en de paprika 4 minuten. Schep de rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee. Serveer de kerrierijst met het vlees erop.
Variatie
- Vervang de bouillon in de marinade door appelsap en de paprika door bleekselderij.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
64 g
vet
24 g
Kcal
585