In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

Geroosterde varkenslapjes met winterpilav product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram varkenslapjes of hamlappen
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel of gehakte gembersnippers op siroop
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 ui grof geraspt of fijngesnipperd
  • 100 milliliter sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
  • 5 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
  • 259 gram rijst
  • 1 kleine prei in ringen
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 kleine knolselderij geschild, in blokjes
Bereiden
Snijd het vlees in dunnere lapjes. Verwarm de gember, knoflook, ui, sojasaus, basterdsuiker en 2 eetlepels olie zonder te koken. Marineer het vlees hier 15 minuten in. Kook intussen de rijst en laat deze een beetje afkoelen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de prei, wortel en selderij 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Dep het vlees droog en bewaar het marinadevocht. Rooster het vlees in een hete grillpan of koekenpan circa 3 minuten per kant. Voeg intussen de rijst toe aan de roerbakgroenten en bak de rijst al omscheppend mee. Serveer de pilav met het geroosterde vlees en besprenkel met het marinadevocht.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
64 g
vet
25 g
Kcal
670