Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, fijngehakt
  • 3 gemberwortel geschild, geraspt of fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder of 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel bruine suiker of sojasaus
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 600 gram hamlappen in grote blokken
  • 250 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 5 eetlepels pindakaas
  • satéprikkers of spiesen
  • keukenpapier
Voorbereiden
Meng de uien met de rode peper, gember, chilipoeder, bruine suiker en kokosmelk tot een marinade. Leg het vlees erin en zet het afgedekt circa 3 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast.
Bereiden
Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten beetgaar. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Giet de marinade in een pannetje. Rooster de vleesspiesen in een hete grillpan in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om. Breng de marinade aan de kook en roer de pindakaas erdoor tot een dikke satésaus. Serveer het vlees met de saus bij de rijst en sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
66 g
vet
25 g
Kcal
690