1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde winterwortel met gember en ketjap

Geroosterde winterwortel met gember en ketjap

Geroosterde winterwortel met gember en ketjap product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram winterwortel
  • 3 eetlepel ketjap
  • 3 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepel olie
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in lange repen of plakken. Leg de wortel in een ovenschaal. Klop de ketjap, gembersiroop, gember en olie los met een paar eetlepels water en giet dit over de wortel. Schep even door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Bak de wortels circa 20 minuten in de oven. Neem uit de oven en schep nog even door. Verwijder het folie en rooster circa 10 minuten verder in de oven. Bestrooi eventueel met wat koriander.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 160
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie