Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 witte kool, in grove stukken
  • 25 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappels dik tot het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Klop het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, olie en tijm door elkaar en schep de witte kool erdoor. Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaat. Rooster de kool in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Schep tussendoor een paar keer om. Bestrooi de kool de laatste 5 minuten van de oventijd met de pistachenoten. Neem uit de oven en schep de sinaasappelpartjes erdoor. Lekker bij vlees of kip.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
17 g
vet
9 g
Kcal
205