Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de bietjes-cranberrychutney:
  • 3 eet: olijfolie
  • 1 rode ui, grof gesnipperd
  • 1 appel, geschild, in blokjes
  • 200 gr cranberrys
  • 100 gr suiker
  • 200 gr gekookte rode biet, geschild, in blokjes
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 1 eetl. gehakte verse dille
  • voor de zalm:
  • 4 zalmfilets (van ca. 125 g per stuk)
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. gehakte verse Provençaalse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum)
  • 2 eetl. olijfolie
  • bakplaat, ingevet
Voorbereiden
Verhit voor de chutney de olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten. Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam. Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant. Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.
Variatie
Vervang de suiker in de chutney door 3 eetlepels honing en neem in plaats van verse cranberry’s 1 potje cranberrycompote.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
38 g
vet
30 g
Kcal
540