1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met doperwtensaus

Geroosterde zalm met doperwtensaus

Geroosterde zalm met doperwtensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. pesto
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. citroensap
  • voor de doperwtensaus:
  • 25 g boter
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
Voorbereiden
Bestrijk de drooggedepte zalmfilet met olijfolie, gemengd met pesto, zout, peper en citroensap.
Bereiden
Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bevroren doperwten en wijn toe en kook zachtjes 5 minuten. Schep crème fraîche, zout, peper en basilicum erdoor, verwarm zonder te koken en pureer de saus. Houd deze even warm. Verhit een grillpan en rooster de zalm 2 minuten per kant. Serveer de zalm met de doperwtensaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 515
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie