1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met mojosaus

Geroosterde zalm met mojosaus

Geroosterde zalm met mojosaus product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 lente-/bosui, in smalle ringen
  • voor de mojosaus:
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. witte wijnazijn of citroensap
  • zout
  • 3 eetl. olijfolie
Voorbereiden
Snijd de zalmfilets doormidden en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk ze met olijfolie gemengd met citroensap. Pureer voor de mojosaus knoflook, paprikapoeder, komijn, azijn of citroensap en zout. Voeg de olie al kloppend in een dun straaltje toe zodat de saus iets dikker wordt.
Bereiden
Verwarm de grillpan of ovengrill. Rooster de zalm aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, circa 2 minuten. Serveer de vis, bestrooid met bosui op schaaltjes met de mojosaus erbij.3 porties
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie